Dej:
250 g hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
1 1/2 - 2 dl vand (halvt kogt, halvt koldt)
Et nip salt
En spsk olie
Bland alle ingredienserne sammen, og giv det en god ælte tur. Dejen skal være blød, ikke hård, så hold lidt igen med melet.
Lad det stå tildækket mens fyldet laves.
Fyld:
2-3 forårsløg
Et stort løg
3 gulerødder
1-2 chilier
ca. 150 g bønneblanding (kan fås i netto)
En dusk koriander
Lidt ingefær
3-4 fede hvidløg
Lidt limesaft
salt/peber
Sojasovs
Sød chilisauce
evt. lidt timian
Olivenolie.
2+ dl kogende vand
Start med at hakke hvidløgene, ingefæren og chilien fint, og steg dem i lidt olie ved medium varme. Hak løget fint og put det på panden, derefter forårsløgene.
Lad det stå og simre mens du river gulerødderne, og hakker bønnerne fint.
Lad gulerødderne og bønnerne blive gennemstegt, og smag derefter flydet til med salt, peber, limesaft, sojasovs, chilisauce, evt lidt timian og til sidst de grofthakket koriander.
Stil fyldet til side, og lad det køle lidt af mens du går igang med dejen igen.
Del dejen i to, og rul det ud så tyndt som muligt uden det går i stykker. (brug RIGELIGT med mel)
Tag en kop, skål eller en form for rund udstikker, der har den ønsket størrelse, og stik alt dejen ud.
Tag en tsk og lig en lille klat af fyldet i midten af dejen, pres alle siderne sammen i toppen og lav et lille "twist", så den er godt lukket.
Varm en pande med lidt olie på, og steg dumplingerne i et par minutter til de er gyldne. kog 2+ dl vand, og hæld det direkte over på panden. Lig låg på med det samme!
Lad det simre i 20 - 30 minutter, hæld lidt ekstra vand på hvis det er nødvendigt.
Serveres varme med ´dip´ (en blanding af sojasovs og sød chilisauce) og bon appetit :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar